Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Spännande samarbete...
2009-07-21 

Pressinbjudan

Elitidrottare tar hjälp av varandra
Tre av Dalarnas bästa individuella idrottare gör gemensam sak och bildar ett nätverk. Syftet är att ta del av varandras kunskaper och erfarenheter för att lyckas ännu bättre inom sina respektive idrotter. De tre idrottsmännen som berörs är roddaren Lassi Karonen, cyklisten Marcus Ljungkvist och skidåkaren Daniel Tynell.

För att närmare presentera i vilka delar samarbetet kan bestå inbjudes ni till en träff nu på fredag 24 juli kl 11-12, vid båtplatsen i Västanvik, Leksand. Vid denna träff kommer Lassi, Marcus och Daniel att närvara. Programmet för dem innehåller ett gemensamt cykelpass på morgonen för att sen fortsätta med rodd vid 11-tiden (samtidigt som media är inbjuden). Lassi, Marcus och Daniel kommer sen att avsluta dagen med lunch och erfarenhetsutbyte.
Träffen är den första gemensamma och är troligen unik i sitt slag, där tre av Sveriges främsta uthållighetsidrottare med fokus på framgång samarbetar över idrottsgränserna.

Så här kommenterar Per ”Pliggen” Andersson, en av initiativtagarna till nätverket, det nya samarbetet: – Inom elitidrotten är utveckling ett nyckelbegrepp som är helt avgörande för att kunna hävda sig i det internationella toppskiktet. I det sammanhanget är det nödvändigt att se sig om utanför sin egen idrott för att hitta nya infallsvinklar. När det gäller toppidrott finns det många gemensamma frågor oavsett vilken idrott som utövas. Att med vetenskapliga metoder kunna studera vad som händer hos extrema elitidrottare är mycket svårt. I många avseenden handlar det om flera års erfarenheter från tränings- och tävlingssammanhang då det gäller att bygga upp fysiologiska och psykologiska metoder för prestationsutveckling. Att kunna samla tre av Sveriges främsta uthållighetsidrottare och diskutera elitidrott ger möjlighet att utbyta erfarenheter som ger unika lärdomar. Träningsupplägg, formtoppning, kost, återhämtning och hur man mentalt hanterar viktiga tävlingar är exempel på ämnen där det finns många gemensamma frågor att diskutera.

Frågor kring ovan ställes till:

Vid frågor använd länken Kontakt i vänstra spalten.

Klicka för länk »

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist