Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Milano-San Remo
2006-03-18 

7 man gick iväg i morgon utbrytningen. Milram och Quick Step tog det största ansvaret att köra bak i klungan. Lite kantvind till och från gjorde det små gnetigt även där bak hos oss i klungan. Ca. 30km från mål innan vi gick in i Cipressan var vi samlade igen.
Där prövar Kurt att attackera men kommer tyvärr inte iväg. I stället går Frank Schleck lite senare i en grupp. De ser ett tag ut att hålla hem men blir inkörda vid ca. 500m till mål. Synd för Frank som verkligen körde starkt! I stället blir det Pozzato från Quick Step som vinner La Primavera som tävlingen också kallas.

Själv kändes det bra och jag sitter skapligt med över både Cipressan och Poggion. Går dock inte över backarna som en av de första…. Så när vi kommer ner till San Remo 2km från mål sitter jag en bit bak i gruppen. Några platser före mig spricker det av och jag rullar i mål några sekunder efter vinnaren.
Försökte idag att hjälpa de vi satsade lite på så gott jag kunde. Formen känns bra och nu satsar jag på att få något ut av den i Belgien de kommande veckorna.

1 Filippo Pozzato (Ita) Quick Step-Innergetic 6.29.41
2 Alessandro Petacchi (Ita) Team Milram
3 Luca Paolini (Ita) Liquigas
4 Tom Boonen (Bel) Quick Step-Innergetic
5 Danilo Napolitano (Ita) Lampre-Fondital
6 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank
7 Stefano Garzelli (Ita) Liquigas
8 Alessandro Ballan (Ita) Lampre-Fondital
9 Martin Elmiger (Swi) Phonak Hearing Systems
10 Matteo Carrara (Ita) Lampre-Fondital

Marcus

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist