Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Etapp 3
2006-03-10 

Det såg ett tag ut som att etappen idag skulle kortas av pga. regnoväder men efter många om och men så kom de igång och körde hela.

Det gick rätt så lugnt i klungan till en början men efter de passerat första berget så blev vädret mycket bättre och en väldig fart i fältet eller som Marcus uttryckte det: ”Tokkörning i klungan”. Det blåste dessutom väldigt kraftigt så det var nästan farligt och det var pga. vinden som det blev en krasch idag igen.
Tyvärr så var det ännu en CSC cyklist inblandad, Lars Bak, han fick lov att bryta då han skrapat upp sig rejält. Totalledaren Bettini var också med i den kraschen och tvingades att bryta.

Efter kraschen så gick några cyklister och Milram var uppe och körde i klungan. Även Marcus och Lars Michaelsen var uppe från CSC och försökte täppa till luckan fram till den avslutande backen som de skulle uppför tre ggr. Marcus hade gjort sitt jobb för dagen och hittade en grupp med lagom tempo och kom i mål några minuter efter dagens segrare Freire som nu också är ledaren i sammandraget.

Ivan, Kurt och Karsten är de som kör bäst i CSC med tanke på sammandraget, vi får se de kommande dagarna hur långt det räcker. Det vore fint med en etappseger som plåster på såren efter all otur de har på laget just nu.

Morgondagens etapp körs mellan Paglieta och Civitanova Marche, 219 km. Målgången är i närheten av var Marcus bodde när han -98 och -99 körde med Cantina Tollo.

Dagens resultat:
Avezzano - Paglieta, 183 km
1. Oscar Freire (Spa) Rabobank
2. Igor Astarloa (Spa) Barloworld
3. Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval-Prodir
4. Rinaldo Nocentini (Ita) Acqua & Sapone-Caffè Mokambo
5. Alessandro Ballan (Ita) Lampre-Fondital
6. Alessandro Petacchi (Ita) Milram
7. Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
8. Luca Mazzanti (Ita) Ceramica Panaria-Navigare

Av Carina

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist