Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 17e etappen
2005-07-20 

Oj,oj,oj så spännande avslutning det var idag. Vår gode vän Kurt Asle Arvesen såg ett tag ut att vinna etappen men Savoldelli, Discovery Channel tog sig förbi med några få meter till mål men det blev en fin andra plats till Kurt.
Dagens etapp var ju den längsta i årets Tour och det gick upp och ner hela dagen, en slitig etapp. Kanske inte för huvudklungan som idag fick en lugnare resa då ingen i den 17 manna stora utbrytargruppen var farlig för sammandraget.
Det var flera attacker även idag innan denna grupp kom iväg efter ca 30km. Det var riktigt spännande körning in mot mål, det var attack på attack som splittrade upp utbrytargruppen.

Mot slutet av etappen blev det också körning i klungan, T-Mobile var de som satte upp tempot. I sista backen splittrades fältet upp då bl.a. Ullrich körde, han fick med sig Armstrong, Basso plus flera av de som ligger bra till i sammandraget.

Liquigas hade Cioni med i utbrytargruppen, han kom in på en 12e plats, 3 min efter Savoldelli. Marcus kom in i en grupp 20 min efter, han är lite besviken att han inte lyckades att komma med utbrytargruppen.

Av Carina

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist