Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Ändringar i programmet
2005-02-25 

Det blir inga tävlingar i helgen för min del. Jag har inte varit helt frisk i veckan så vi har bestämt att jag hoppar över tävlingarna till helgen.
Chiasso och Lugano är ganska tuffa tävlingar och är jag inte helt på topp så är nog risken stor att det inte kommer att ge så mycket att starta där.

Jag blir nu istället hemma i Luxemburg och tränar inför Paris-Nice som blir nästa tävling.

Det är dock inte helt optimalt tränings väder här nere då det är minus grader och snö nästan varje dag. Men det är ju sånt som kommer med årstiden... Det är bara att bita ihop som min mor brukar säga!

Till Roine och övriga som undrar så kommer här en lista på något av det material som vi använder i år.

Cyklar: Bianchi. Dom har kommit med en del nya modeller tills i år. Jag har nu 1 titanium/carbon, 1 aluminium/carbon och en helt i aluminium. Väntar på en helt i carbon. Vi kör med Campagnolo 10speed och Campagnolo hjul. De finanste hjulen är Bora carbon hjulen som vi kör när vägarna inte är alltför dåliga.
Pedaler: LOOK
Hjälmar: LAS
Kläder: Santini (tävlings kläder), och Sweet years, Fruit of the loom (vardags kläder)
Skor:SIDI
Pulsklockor och cykeldatorer: Polar
Service bilar: Fiat

Det var lite om vad vi har för material.
Det viktigaste är ju cykeln som jag tycker fungerar fint. Med flera modeller så har vi ju också möjligheten att byta runt lite beroende på vilken banprofil tävlingen har. Man kan ju tex. tumma lite på styvheten hos en tyngre cykel för att istället ta en lite mindre vridstyv men lättare till riktigt bergiga tävlingar.

Efter Paris-Nice så börjar klassikerna i Belgien på allvar. Flandern runt är ett av mina stora mål i år så jag hoppas verkligen jag kan få till det där! Låter också som det kommer ner en del vänner från Sverige till de tävlingarna. Riktigt kul!

Skriver snart igen om hur träningen och uppladdningen går inför Paris-Nice. Det är en viktig och hård tävling så jag vill komma dit i riktigt bra form och väl förberedd!
Paris-Nice blir också den första tävlingen i det nya Pro tour programmet.

Allt för nu!

Marcus

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist