Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Tour de Vendee
2003-04-21 

Efter att ha varit sjuk och missat en hel del träning så hade jag ärligt talat inte så stora förväntningar på detta race.
Tävlingen började som de flesta andra deltävlingarna i den franska cupen.Med full fart!
Vi körde på en riktigt hård bana. Upp och ner hela dagen. Först ett större varv på 180km för att sedan avsluta med 3varv a´ 4km. Jag kände mig inte så vass i början så jag höll en ganska låg profil. Det var en massa attacker och småutbrytningar i början. Det var dock först efter 80-90km som det verkligen hände något. Det blev då en krasch som gjorde att en grupp på ca 15 man kom iväg. Vi hade där 3 man från oss. Tyvärr fick Stephan Auge släppa då han slog ett knä i styret. Han blev rejält svullen och öm. Även Sebastien Hinault fick ge sig då det blev hårdkörning där framme. Kvar hade vi vårat starka kort: Jens Voigt.
Bak hos oss blev det hård körning till och från vilket gjorde att det droppade av folk hela tiden. Front gruppen håller undan med ca 1min och Jan Kirsipuu vinner. Jens blir 6a.
Efter all hårdkörning blev första gruppen reducerad till 11 man. Vi var till slut ca 40-50 man i våran grupp. Jag lyckades vinna klungspurten och blev 12a. Det är jag nöjd med och hoppas nu att det ska vända lite så jag kan börja köra in en del bra resultat här framöver!
Imorgon, tisdag, kör vi Paris-Camembert som jag vann förra året! Ska verkligen försöka mig på en repris av det i år!

Hälsningar Marcus

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist