Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 GP Cholet
2003-03-25 

Kalas väder med strålande sol och ca 20 grader varmt! Var dock en del vind som sträckte ut fältet några gånger!
Tävlingen började i ett behagligt tempo då vi rullade ut på den långa rundan runt Cholet. Avslutningsvis skulle vi sen kör 3st 5km varv inne i Cholet.
Lite små attacker startade efter någon mil och vi var då bra med i Credit teamet. Blev dock inget av dessa utan det var först efter ca 100km som en 7manna grupp med bla. Kurt-Asle Arvesen kom iväg. De fick snabbt 1.30min till klungan innan vi i Credit tillsammans med Oktos började jaga och stabiliserade tidsavståndet. Vi kom efter en tids körning ner runt 50sek. Många av oss som låg och körde exploderade dock i de backar som vi skulle över och vi blev färre och färre som jagade front gruppen. Efter den sista hårda backen så prövade AG2R ta upp jakten igen för att få det samlat till en klungspurt för Jan Kirsipuu. Vi kom efter ett tag upp igen med ett par man för att hjälp till och fick ner tidsavståndet igen. Under slutvarven så var det ner på 10sek och vi trodde alla att vi skulle hämta gruppen före oss. Den första gruppen lyckades dock precis hålla undan och Christophe Mengin från FDJeux.com vinner dagens tävling. Kurt tar en fin 4:e plats. Vi får en 8:e och en 10:e plats vilket inte är helt dåligt, men vi skulle ha haft någon med i den första gruppen.

För min egen del så kändes det ok! Jag körde en hel del under dagen för att hämta utbrytarna. Kunde trots det vara med och hjälpa till en del på slutvarven så det kändes bra. Med tanke på att jag varit lite förkyld under veckan så gick det bättre än väntat. Hoppas att jag efter denna hårda tävling kan få upp formen ytterligare för att kunna vara med helt i topp på tävlingarna här framöver. Kör Waregem på onsdag och Criterium International lördag och söndag.

Marcus

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist